Hye!!! welcome to my blog AEROY69 :D

Friday, 11 January 2013

KENANGAN 2012 (13/01/2013)








"New year coming... everyone talk about what's your dream, what's your intention or your aim or this year . And some people ask me, how about your last year and how's your dream or our aim achieve it or not. hak69 . Seriously, every time its come around us will be the same question . New year, New year and New year .. "

Sekarang dah masa ke tahun baru . Cepatnya masa berlalu . Hari ini hari ke tiga belas 13/01/2013 menjelang 2013 .

Dah berlalu pun 2012 . Tempoh setahun itu, kejap sangat . 
365 hari / 1hari = 24jam,
1 minggu = 168 jam,
1 tahun = 8760 jam ... 
besar tu angka .. nampak jew besar tapi kejap jew masa tu berlalu . Pejam celik pejam celik je masa. Kita maju kedepan , nombor makin meningkat , usia pun makin meningkat ..  Kita melangkah kehadapan , nak patah belakang balik boleh ? Kalau boleh semua orang nak betul tak . Patah balik ke belakang betulkan apa yang silap dan salah . Kalau macam itu, hidup kita ini semua betul jewla. Salah sikit kita betulkan, silap sikit kita baiki, terlajak langkah kita berundur. Manusia ini sebenarnya Allah telah ciptakan cukup sempurna sifatnya, ciptaan Allah yang maha Agung. Tetapi kita hanya manusia biasa, yang tak pernah lari dari salah dan silap. Tetapi itu bukan alasan tau untuk sentiasa make a mistake, again and again and again. Setiap kesilapan yang pernah dibuat kelemahan kita, belajar dari kesilapan dan sentiasa cuba perbaiki diri .

Insyallah . muhasabah diri sendiri . :)

 Alhamdulillah. Bila berlalu 2012, saya duduk sejenak berfikir 

"Apakah yang berlaku sepanjang tahun lepas? "



"Adakah wujud memori2 terindah yang ku boleh simpan dan bawa kehadapan ? 



Adakah impian dan azam sepanjang tahun 2012 ku ini tercapai ? "


sedih, gembira, suka dan duka . tercalit 1001 kisah, 1001 kenangan 
(tak la sampai ribu2 tu. perumpamaan je. hak69)


Biarlah diri ini menyimpan segala kisah sebagai ingatan .

Yang manis itu disimpan dilubuk hati yang paling dalam dan yang duka itu disimpan hanya secebis peringatan untuk panduan perbaiki dan kemuadian dibuang jauh dari pandangan . 
2012 membawa banyak kisah yang membuatkan aku bahagia/sedih/suka duka . 

Alhamdulillah . Ya Allah .

Moga 2013 ini bakal tercalit banyak lagi kisah yang aku boleh simpan jauh disudut ingatanku ini .

Aminn , syukur atas rahmat Mu Ya Allah

kedukaan, pergi kau dari hidupku . fuuuhhhhh :)
kenangan boh,,hak69

No comments:

Post a Comment